Kommunal familjerådgivning
Vi har avtal för kommunal familjerådgivning med nedanstående kommuner. För mer information och bokning, läs mer på respektive kommun:
Danderyd, Ekerö, Järfälla, Lidingö Stad, Nacka, Solna stad, Sollentuna, Stockholms Stad, Sundbybergs stad, Täby
Familjerådgivning
Vår utgångspunkt och syn på familj och parrelation grundar sig på människans djupaste behov av närhet, bekräftelse och känslomässig kontakt. När vi väljer vår kärlekspartner och bildar familj gör vi det utifrån till stor del en omedveten önskan om helandet av brister från tidiga upplevelser. Om man dessutom bär med sig erfarenhet av tidigt trauma eller svåra upplevelser under uppväxten kommer behovet av en bekräftande annan bli än starkare. Vår erfarenhet av parrelationer är att tidiga otillfredsställda behov aldrig kan fullt ut kompenseras av kärlekspartnern. Snarare finns risken att man upprepar tidigare destruktiva relationsmönster som väcker stark besvikelse och leder till låsning i relationen.
Arbetsmetod
Våra familjerådgivare arbetar efter en metod inspirerad av Imagoterapi. I samtalen arbetar vi med att identifiera och förändra destruktiva kommunikationsmönster genom att öka förmågan att förmedla sina tankar, upplevelser och känslor. Tillsammans bygger vi upp verktyg som leder till konstruktiv kommunikation. Genom insikt och ny erfarenhet om den andra och sig själv vet vi att relationen kan förändras och känslomässig kontakt åter
etableras. Familjerådgivning kan man söka som par men även vid relationsproblem mellan förälder och vuxna barn eller vuxna syskon.
Läs mer om våra familjerådgivare
Familjerådgivare

Munhi Westin
Munhi har arbetat som psykolog sedan 1994 och har lång erfarenhet och omfattande kunskap i hur goda relationer kan se ut men också vad som gör relationer destruktiva. Munhi upplever familjerådgivningsarbete och parterapi som ett mycket spännande arbetsfält där stora möjligheter finns att frigöra energi för individuell utveckling men också för paret tillsammans.

Patrik Nyström
Patrik har arbetat som psykolog sedan 2002, med individuella samtal, med par och med familjer.
Ofta är det bra att ge sig tid att stanna upp; för att känna efter, tänka efter och för att få möjlighet att uttrycka sig med en erfaren lyssnare. För par som önskar hjälp är relationen i fokus, där kan Patrik vara till hjälp genom att se vad som hindrar och vad som främjar en bra relation hos paret. Det är viktigt att börja där personerna som kommer befinner sig, att förutsättningslöst ta del av ett nuläge. Vars och ens erfarenhet och upplevelse tas på allvar. Sen kan man hitta nya vägar framåt.

Ingela Bozkurt
Ingela har arbetat som psykolog sedan 1988 och har även privat verksamhet sedan 2008. Hon har utfört utredningar och bedömningar inom olika verksamheter, genomfört behandlingsuppdrag och terapier, handlett samt hållit föreläsningar och utbildat personal inom psykiatri och skola om neuropsykiatriska tillstånd och förhållningssätt/bemötande. Hon har också arbetat med familjestöd inom socialtjänsten.
I den kliniska vardagen har hon nytta av sin psykodynamiska grundutbildning men också av kompetens inom KBT och neuropsykologi. Hennes arbete präglas av helhetstänkande och flexibilitet. Klientens historik, specifika omständigheter och det sammanhang den befinner sig i tillmäts stor vikt och påverkar hur behandlingen utformas. Ingela är intresserad av hjärnans sätt att fungera och hon har erfarenhet av att arbeta med personer med ökad känslighet. De senaste åren har hon vidareutbildat sig i metoder för att hantera ökad stress, oro och påfrestningar och för reglering av de kroppsliga symtom som uppstår vid ökad belastning.
I arbetet med familjerådgivning har Ingela stor nytta av sin långa erfarenhet. Fokus i arbetet med par är främst att utforska och stödja kommunikation mellan parterna för att på det sättet öka möjligheten att finna fungerande strategier för att hantera konflikter och olikheter.

Jan Nord
Jan Nord har arbetat som kurator och psykoterapeut inom Barn- och ungdomspsykiatrin sedan 1975 fram till hösten 2011. Under 80/90-talet kom familjeterapin att bli ett allt viktigare behandlingsalternativ vid sidan av de individualterapeutiska arbetet på de mottagningar han arbetade. Han har därigenom fått en långvarig erfarenhet av familjeterapeutiskt arbete med familjer med många olika typer av problematik. Ett viktigt inslag i hans arbete har varit parbehandling med fokus på föräldrar i vårdnadskonflikter.
Jans arbete har också omfattat individualterapi med barn och ungdomar. Hans individualterapeutiska utbildning som grundat sig på psykodynamisk teori har varit till stor nytta även i hans familjeterapeutiska arbete. Jan har samtidigt arbetat utifrån ett eklektiskt perspektiv.
Sedan 2002 och 2011 arbetade han i ett projekt ”Mottagningen för unga” med inriktning på unga människor mellan 16 och 23 år. Detta arbete innebar också samtalskontakter med föräldrar.
Från 2012 arbetar Jan som volontär på en hjälptelefonlinje i stiftelsen MINDS regi, de första sex åren på en stödlinje för äldre människor. Från 2018 och fortfarande arbetar han på ”föräldralinjen” för föräldrar som har mer eller mindre bekymmer med sina barn eller tonåringar.

André Maravelias
André har varit verksam som leg psykolog sedan 1998 och har lång erfarenhet i att arbeta med olika psykosociala interventioner, rådgivning och individuella behandlingar.
Han är även leg psykoterapeut med inriktning Kognitiv beteendeterapi (KBT), vilket givit honom en specialiserad och bred KBT-kompetens utifrån ett flertal teoretiska utgångspunkter och arbetssätt inom ”familjen” kognitiva och beteendeinriktade terapier (KBT-terapier).
Vad gäller rådgivning, stöd och behandling för relationssvårigheter samt par- och familjeproblem, har André en fördjupad kompetens inom den KBT-inriktade behandlingsmetoden Integrative Behavioral Couples Therapy (IBCT).
City Psykologhus har särskild kompetens inom följande områden:
Neuropsykiatriska diagnoser
Sexuell problematik
Transkulturell psykologi
Adoptionsrelaterad problematik